Vineri, Septembrie 29, 2006, 01:46 PM 

A fi sau a nu fi "tolerant"...partea a II a

Observ, in ultima vreme, din ca in mai des, ca oamenii se folosesc enorm de usor de expresia "asa sunt eu".
Sau variaza:
"lasa-l asa e el/ ea"
"asta e firea lui / ei"
etc.
De obicei, cand se aude expresia in cauza sau variatiile pe tema, se subintelege ceva gen "tolereaza-l pt. ca asa este el".
Cand de departe merge toleranta unui om?
In fiecare zi toleram cu un scop.
Pt. prezervarea propriilor nervi, pt. sau in functie de conjunctura.
ASA ESTE PERSOANA RESPECTIVA SI TU, CHIAR DACA AI CEVA IMPOTRIVA, DACA TE LEZEAZA FELUL OMULUI ALA DE A FI, NU POTI FACE NIMIC. TOLEREZI!!!
Aud acest "tolereaza" din partea celor care nu sunt implicati direct in problema sau chiar de la indivizii in cauza care parca se scuza cand spun.." bah..asa is eu.., asta e."
Cand un om e violent, iti vorbeste urat sau se comporta necioplit, care te scoate din sarite..., ce faci...il tolerezi?
Lumea vine si zice sa il lasi in pace cu ale lui...sireacu'..., asa e el ba!.
Daaa'...daca eu nu am chef sa il tolerez?
Daca eu nu am chef sa ii suport cacaturile?
Daca nu am chef sa ii suport istericalele?
Daca nu am unde drac sa ma duc si tre sa il suport..., pot face ceva sau il tolerez????
Partea proasta e cand omu' necioplitu' nu realizeaza in imbecilismului ce face.
Deci: avem de-a face cu un handilau.
Tratamentu' handilaului: te uiti la el, belesti ochii mari, iti blestemi zilele, iti bagi in toatee neamurile lui, invoci puteri malefice aducatoare d accidente sangeroase, iti bagi inc-odat pula-n ea d viata si t duci dreac in ale tale!!!

Sau:
Avem de-a face cu unu' care nu face fata propriilor kestiuni d viata, kestiuni care te implica si ca atare ti-o paseaza: " asa sunt eu, asta e" adik..." sugi pula...., asta sunt, nu ma schimb".

Sau:
Strainul care ti se baga in viata, in suflet, in toate cele...iti fute ziua...dar pe care tre sa il tolerezi.

Eu stiu ca am o problema cu toleranta.
Admit.
Imi asum responsabilitatea.
Fac penitente...cam cincizeci...
Dar eu nu inteleg ce cacat inseamna "a tolera". Cel putin nu inteleg ce dracu' vrea lumea sa inteleaga la ora actuala prin asta.
Eu am cautat si am gasit ajea:
TOLERÁ, tolerez, vb. I. Tranz. A îngădui, a permite o situaţie, un fapt (nepermis); a trece cu vederea. ♦ A admite, a suporta. – Din fr. tolérer.
A TOLER//Á ~éz tranz. 1) (persoane) A accepta admiţând în apropiere şi făcând abstracţie de neajunsuri; a suporta; a suferi; a răbda. 2) (fapte supărătoare nepermise) A admite în mod conştient şi tacit; a suporta; a suferi; a îngădui. 3) med. (tratamente, medicamente) A suporta fără reacţie de respingere. /tolérer

...si din asta am inteles ce intelegeam si pana acum.

Si totusi boii pamantului, imbecilii, retarzii, nefututii / utele, frustratii...cauta tolerantaaaa!
Esti judecat daca nu tolerezi!
Si eu nu inteleg frate. Nu inteleg si pace.
De ce in mm d viata tre sa te torez eu p tine?
Imi respiri aerul.
Imi consumi energia inutil.
Imi joci in picioare nervii_educatia_rabdarea_etc_ca-s_multe!!!!

Si aud "argumentele":

Tolereaza pt. ca:

* "e in varsta...sireacu'"...( pai da. nu conteaza ca este senil, sclerozat, schizofrenic, ca pute, ca te cicaleste, ca te umple d sfaturi d-alea antice despre viata d p vremea regretatului C.A.P., ca te fute in gura ca esti tanar, ca isi bate joc d banii tai, d munca ta, ca el le stie p toate si tu nu ca esti bou, ca...si ca...si ca)

* "e seful / sefa / colegul / colega..etc"...(LUCRAM IMPREUNAA! Asta e numitorul comun. Tre sa stim sa fim oameni. Cat de "OM" poti fi cu cineva care numa' om nu e? A...da! Stiu! Activam toleranta!!!!)

...si exemple ar mai fi.
Problema este ca toti ne scuzam sau scuzam in numele tolerantei.
Eu zic ca a tolera..,atentie, in limita bunului simt sau cu un scop costisitor...e ok. A tolera la infinit...,este ca esti bou maica?
Eu nu tolerez orice. Nu oricum. Nu oriunde.
Nu vreau sa tolerez.
Oamenii sunt foarte "obisnuibili" cu diferite atitudini sau comportamente.
Poti face din asta un avantaj al tau sau sa ramai bou!
Tolerand prea mult te respecti din ce in ce mai putin.
Eu tin la respectul de sine.
Ala p care il consider eu.
Si nu tolerez!

Asta e!

Tolerati-ma daca vreti!
Imi este absolut indiferent.

Imi asum responsabilitatea.
Fac alte cincizeci d penitente si imi fac si auto-critica.Bagari de seama


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  lachesisthemeasurer@yahoo.com

  Declaratia Universala a Drepturilor Omului (DUDO) in art.19 stipuleaza: orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii. Acest drept include : libertatea de a avea opinii fara imixtiuni din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primii si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.

  TREI...
  Trei, cifra fatidica,

  Nu pierde vremea,

  Nu se justifica.

  Cica sunt de treaba, eu n-as zice:P. Verbul meu: VREAU! Timpul meu:ACUM! Activitatile mele preferate: Fac ce vreau, cand vreau si cum vreau! Cuvantul preferat: NU! Placerea suprema: SA MANIPULEZ! Egoista? - Pana in panzele albe :P Darnica: doar daca bag omu' in suflet. Ce nu impart: ciocolata si cola. Umor: 100% quality: the best of... Fitze: Cand e necesar dar in genere nu! Pitici pe creier: suprafata suprapopulata. Sarita de pe ax: un da convins!!! The best of me? Selfcontrol The worst? I have feelings! Ce imi place: non-culoarea: negru. Ce detest: sa nu fie cineva in stare sa ma minta ca lumea si manelele; ciorile si blondele tute. Cu ce ma laud: cu nimic, sunt o stare de fapt :D Ce ma plictiseste: aproximativ orice. Ce ma scoate din sarite: sa mi se impuna, reprosurile, crizele de muieri isterice, vorbitul prea tare, sculatul brusc din somn, sa mi se umble in lucruri, sa mi se tina contul la:bani, timp, chef, sa mi se repete de jdemii de ori acelasi lucru in speranta ca ma voi lasa convinsa si muuulte altele. Cum sunt? usor de scos din sarite. Ce am in suflet: spatii nedefragmentate. Ce consider ca am nevoie: sa fiu luata exact asa cum sunt. Ce nu trebuie sa mi se faca: incercarea de a ma schimba. Ce nu trebuie sa imi ceri: TIMP si INCREDERE;

  Serchuieshte


  Impartzeala blogului

  Aaaah...

  Aboneaza-te la capodopere


  Vizitez...

  Statussus

  Musafiri:380.006
  Capodopere:377
  Bucati bagari in seama:2.285

  Mai vechi

  • Sah Eu mut o zi alba, El muta o zi neagra. Eu inaintez un vis, El mi-l ia la razboi. El imi ataca plamanii, Eu ma gandesc un an la spital, Fac o combinatie stralucita Si-i castig o zi neagra. El muta o nenorocire Si ma ameninta cu cancerul (Care merge deocamdata in forma de cruce) Dar eu ii pun in fata o carte Si-l silesc sa se retraga. Ii mai castig cateva piese, Dar,uite,jumatate din viata mea E scoasa pe margine. - O sa-ti dau sah si-ti pierzi optimismul, Imi spune el. - Nu-i nimic, glumesc eu, Fac rocada sentimentelor. In spatele meu sotia, copiii, Soarele, luna si ceilalti chibiti Tremura pentru orice miscare a mea. Eu imi aprind o tigara Si continui partida. Fără punctuatie - Care apropie oamenii, ai spus? Nu stiu - parca-as vrea să-ti ghicesc în talpa. - Poate în palma. - Eu nu ghicesc decât în talpa. - Ce semn de punctuatie? - Nimic, adica pune un numar. Ce numar porti la pantofi? - 36. - Foarte bine, 36 mă inspira. Oricum, e un numar cistigator - Imi place cum inchizi tu ochii. Atunci când inchid ochii, plutesc. Adiacente Adiacentele la ce-am de spus Erau acolo si acuma nu-s, Ia-le de unde nu-s, adiacente, Căci nici în gusile fosforescente Nu mai gasesti nimic de luat, de pus. Visul mi-e plin de oarba cutezanta Cu care musca greul din distanta, Greul pamintului, pe sub pământ. Si tot aduna rime si aluzii Ca intimplarile la coltul buzii, Fumind tigara si-afumind un gând.
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare