Miercuri, Octombrie 11, 2006, 10:43 AM 

Beein' a friend...

"Prietenia este inainte de toate certitudine, asa o si deosebeste de dragoste. Ea mai inseamna si respect si acceptare totala a unei fiinte"....

...asta am gasit-o ieri mai p seara undeva intr-unul dintre blogurile gazduite aici. As vrea ca proprietarul sa nu se supere ca mi-am permis sa "fur" acest citat.
Pana sa il citesc aveam conceptii, principii si alte kestiuni clar definite asupra preteniei.

Prietenia, my point of view:

- atunci cand te lasi la o parte pe tine si ajuti, sprijini pe cel numit prieten.
- incredere.
- respect.
- congruenta.
- sprijin neconditionat.
- intelegere.
- punctualitate pe absolut toate planurile.
- sinceritate.
- toate cele de mai sus cu toate derivatele de rigoare adunate sub cuvantul RECIPROCITATE.

Acum, kestia e ca ieri, poate si din cauza ca eram mai ok cu mine si cu restul lumii, am vazut un pik mai din afara citatul respectiv.

"acceptare totala a unei fiinte"..., aceste cuvinte au devenit de ieri pt. mine CRITERIU.
Am luat o foaie de hartie si am notat numele fiecarui catalogat in sertarele sufletului meu ca prieten.
M-am intrebat la fiecare in parte daca il accept sau nu total.
Cei bifati cu raspuns afirmativ au fost incredibil de putini.
Si am zambit.
Pt. ca asta simteam si eu.
Doar ca nu stiam cum sa pun intrebarea ACEEA care sa impace simtirea cu ratiunea.

Cine a mai citit din ce am mai scris eu p-aici a observat clar ca nu sunt o fire toleranta.
Ieri mi-am dat seama ca daca e sa fiu toleranta totusi, prin absurd, as prefera sa fiu cu un strain.
Nu cu prietenii.
Nu cu cei pe care ii bag in suflet.
Prefer selectivitatea.
Vreau RECIPROCITATEA.

Si am fost corecta.
Mi-am pus si mie intrebarea asta.
Oare eu sunt acceptata total?
Si nu am putut raspunde decat subiectiv, lucru care nu m-a satisfacut.
Atunci am intrebat pe unii dintre cei bifati afirmativ pe lista mea.
Reactiile au fost variate: rasete, intrebari gen "ce-ai ma? te-a lovit meteoritu''", raspunsuri afirmative cu sau fara adaugiri, etc.
Au fost unii pe care nu i-am intrebat.
Oamenii aceia, sau mai bine spus, din partea lor, simt atat de puternic ca ma iubesc si ca tin la mine incat nu am putut sa intreb, nu mi-am permis sa ii jignesc pe cei care in fiecare zi imi dovedesc dragostea lor si prietenia neconditionata.

Si ieri lista mea a suferit serioase modificari.
Am prioritizat.
Am acum: aia, cunostinte, relatii, amici si prieteni foarteee putini.
Si ma simt si mai hepii ca ieri.
Pt. ca acum nu imi mai simt sufletul impartit ampulea si zadarnic.
Pt. ca acum zambesc si imi numar degetele de la maini pt. ca am pt. fiecare deget cate un prieten.
Si voi mari numarul asta.
Daca voi avea cu cine si cu ce.

Eu nu sunt un container de oferit moka prietenie cui nu stie sa fie la randul lui prieten cu mine.
Eu refuz sa mai deschid bratele cuiva care nu stie sa deschida la randul lui bratele.

Ma reintorc la cuvantul meu preferat: NU!

Nu vreau sa iti ascult lamentarile pe timpul si energia mea.
Nu vreau intrigile tale.
Nu...
Nu..
Nu la puterea n.

Vreau sa intelegi ca ceea ce dai, exact asta vei primi.
Vreau sa realizezi ca daca vrei si ai pretentia sa primesti..., TREBUIE sa stii sa dai.


Si asta semnifica CERTITUDINE!!!


Bagari de seama

  1. Ana

    Mie pana acum ceva timp mi-a fost greu sa dau o definitie prieteniei....mi-a fost greu sa stiu ce sa dau...si ce sa cer....si am decis sa ma dau pe mine...asa cum am fost...asa cum sunt....nu stiu daca a fost tocmai bine dar stiu ca am primit inapoi tot atata dragoste, sinceritate, sprijin, critica, etc....

    Imi iubesc prietenii......te iubesc pe tine si vreau sa cred ca macar o particica din tine imi este prietena...si vreau sa stii ca si tie m-am daruit asa cum sunt...fara nici un retus....m-am daruit pe mine...ca asta am cel mai de pret!

  2. lachesis

    :) Ana...


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

lachesisthemeasurer@yahoo.com

Declaratia Universala a Drepturilor Omului (DUDO) in art.19 stipuleaza: orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii. Acest drept include : libertatea de a avea opinii fara imixtiuni din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primii si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.

TREI...
Trei, cifra fatidica,

Nu pierde vremea,

Nu se justifica.

Cica sunt de treaba, eu n-as zice:P. Verbul meu: VREAU! Timpul meu:ACUM! Activitatile mele preferate: Fac ce vreau, cand vreau si cum vreau! Cuvantul preferat: NU! Placerea suprema: SA MANIPULEZ! Egoista? - Pana in panzele albe :P Darnica: doar daca bag omu' in suflet. Ce nu impart: ciocolata si cola. Umor: 100% quality: the best of... Fitze: Cand e necesar dar in genere nu! Pitici pe creier: suprafata suprapopulata. Sarita de pe ax: un da convins!!! The best of me? Selfcontrol The worst? I have feelings! Ce imi place: non-culoarea: negru. Ce detest: sa nu fie cineva in stare sa ma minta ca lumea si manelele; ciorile si blondele tute. Cu ce ma laud: cu nimic, sunt o stare de fapt :D Ce ma plictiseste: aproximativ orice. Ce ma scoate din sarite: sa mi se impuna, reprosurile, crizele de muieri isterice, vorbitul prea tare, sculatul brusc din somn, sa mi se umble in lucruri, sa mi se tina contul la:bani, timp, chef, sa mi se repete de jdemii de ori acelasi lucru in speranta ca ma voi lasa convinsa si muuulte altele. Cum sunt? usor de scos din sarite. Ce am in suflet: spatii nedefragmentate. Ce consider ca am nevoie: sa fiu luata exact asa cum sunt. Ce nu trebuie sa mi se faca: incercarea de a ma schimba. Ce nu trebuie sa imi ceri: TIMP si INCREDERE;

Serchuieshte


Impartzeala blogului

Aaaah...

Aboneaza-te la capodopere


Vizitez...

Statussus

Musafiri:379.762
Capodopere:377
Bucati bagari in seama:2.285

Mai vechi

  • Sah Eu mut o zi alba, El muta o zi neagra. Eu inaintez un vis, El mi-l ia la razboi. El imi ataca plamanii, Eu ma gandesc un an la spital, Fac o combinatie stralucita Si-i castig o zi neagra. El muta o nenorocire Si ma ameninta cu cancerul (Care merge deocamdata in forma de cruce) Dar eu ii pun in fata o carte Si-l silesc sa se retraga. Ii mai castig cateva piese, Dar,uite,jumatate din viata mea E scoasa pe margine. - O sa-ti dau sah si-ti pierzi optimismul, Imi spune el. - Nu-i nimic, glumesc eu, Fac rocada sentimentelor. In spatele meu sotia, copiii, Soarele, luna si ceilalti chibiti Tremura pentru orice miscare a mea. Eu imi aprind o tigara Si continui partida. Fără punctuatie - Care apropie oamenii, ai spus? Nu stiu - parca-as vrea să-ti ghicesc în talpa. - Poate în palma. - Eu nu ghicesc decât în talpa. - Ce semn de punctuatie? - Nimic, adica pune un numar. Ce numar porti la pantofi? - 36. - Foarte bine, 36 mă inspira. Oricum, e un numar cistigator - Imi place cum inchizi tu ochii. Atunci când inchid ochii, plutesc. Adiacente Adiacentele la ce-am de spus Erau acolo si acuma nu-s, Ia-le de unde nu-s, adiacente, Căci nici în gusile fosforescente Nu mai gasesti nimic de luat, de pus. Visul mi-e plin de oarba cutezanta Cu care musca greul din distanta, Greul pamintului, pe sub pământ. Si tot aduna rime si aluzii Ca intimplarile la coltul buzii, Fumind tigara si-afumind un gând.
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare