Miercuri, Decembrie 26, 2007, 06:41 PM 

...e o chestiune de respect

Asa de final de an...facand o mica recenzie a 2007-lui ce tocmai trece...am realizat ca anul asta (fi-mi-ar sila) am facut un lucru in cantitati atat de mari incat am facut alergie: am explicat!

Te doare mintea, simti ca iti explodeaza capul cand cauti metode de a explica tot...adica pana si inexplicabilul. Mai ales eu care sunt o persoana care detesta datul de explicatii.

Unele lucruri exista si se aplica fara sa fie explicate. Cum ar fi simtirea sau nesimtirea, respectul sau educatia.
Cum explici educatia? Cum explici cei 7 ani de acasa?
Nu ii explici. Ala care are educatie si bun simt intelege! Atat.
Sau este marginit si atunci ii explici.
Cum spui unuia "ba iti put picioarele"? Vine la tine in casa si ii put picioarele! Stie ca vine, ca isi poate pune sosete curate dar nu o face, sau poate are fro problema, o ciuperca dar nu ii pasa, sau stie si te roaga sa il lasi la baie sa se spele, sa isi puna sosete curate, sa isi taie piciaorele...in fine.
Unii sunt nesimtiti! C-asa e natura lor. Si eu am boala pe ei.
Am boala pe aia care nu stiu sa zica "te rog" sau "multumesc", care nu isi bat capul sa respecte ce apartine altuia (ex. bunuri, relatii, persoane...etc)
Am boala pe aia care nu saluta.
Am boala pe aia care nu stiu sa isi respecte aproapele.
Nu te costa nimic frate! Sa fii cu bun simt.
Sunt chestiuni nescrise, de respect si educatie.
E o vorba: " ori esti cu mine ori pe langa mine" ca daca esti pe langa mine...mi se rupe pula de tine!
Nu inteleg si pana anul asta nu am intalnit, cat de complicat este ca daca vorbesti o vorba si hotarasti ceva si te bazezi pe omul ala sa faca dup-aia de capul lui. Sa ai faca si prost. Si sa ii zici frate, sa ii zici: "ba nu face asta, ma ocup eu".
Si ala iti zice ca a facut cum a vrut el. Si te-a mai si incurcat.
Si tu intrebi ca dobitocul: "de ce ma ai facut cum ai vrut daca vorbisem altceva"?
Si te apuca spumele cand ala nu numai ca nu intelege dar mai e si tare in gura.
Si te enervezi, si realizezi ca numai ai cum sa repari situatia, si te umpli de draci ca ala nu isi vede lungul nasului si nu isi stie locul.
Si brusc iti dai seama: ala nu e un cretin, doar nu te respecta...atat. E o chestiune de respect.


Si imi pare rau de nervii mei ca tot explic in continuare ca la copii cretini: "da' de ce tre sa zic multumesc" si eu "pt. ca asa e normal, frumos si educat si pentru ca asa vrea pula mea sa vorbeasca cu mine in gatu' matii de neterminat" nu iti convine?
Nu mi se pare ca cer mult. Dara daca nu faci fata, no besi in plm pe tarla la oi. Cu ale nu esti obligat sa vorbesti cum trebe.
Si tot explic ca omul nu se respecta nici cum vrei tu, nici in cantitatea in care vrei tu, nici cum consideri tu.
Il respecti sau nu.
Si daca il respecti atrunci o faci neconditionat.
Ori daca ai dileme si nu intelegi ce inseamna respectul...mori da-te-n pula mea de umbra degeabista a pamantului.

Respecta-ma ca sa te respect. Respectul se castiga!!!!
Si cum la mine crapa cana dusa prea mult la izvor...asa a crapat si bruma de respect pe care o purtam unora.
Nu iti respect dorintele, nevoile, placerile, cuvantul, prezenta, situatia, viata sau stilul de viata, felul tau de a fi.
Si aduna si tu si fa socoteala si scade astea...
Cu ce ramai?
Cu nimic. Adica in ochii mei esti un zero.
Si cum eu fata de bun samaritean n-am...si nu te pot respecta daca nu ma respecti...
Te las sa crapi pe limba ta...dar nu si pe nervii mei.
...e o chestiune de respect!


Bagari de seama


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  lachesisthemeasurer@yahoo.com

  Declaratia Universala a Drepturilor Omului (DUDO) in art.19 stipuleaza: orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii. Acest drept include : libertatea de a avea opinii fara imixtiuni din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primii si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.

  TREI...
  Trei, cifra fatidica,

  Nu pierde vremea,

  Nu se justifica.

  Cica sunt de treaba, eu n-as zice:P. Verbul meu: VREAU! Timpul meu:ACUM! Activitatile mele preferate: Fac ce vreau, cand vreau si cum vreau! Cuvantul preferat: NU! Placerea suprema: SA MANIPULEZ! Egoista? - Pana in panzele albe :P Darnica: doar daca bag omu' in suflet. Ce nu impart: ciocolata si cola. Umor: 100% quality: the best of... Fitze: Cand e necesar dar in genere nu! Pitici pe creier: suprafata suprapopulata. Sarita de pe ax: un da convins!!! The best of me? Selfcontrol The worst? I have feelings! Ce imi place: non-culoarea: negru. Ce detest: sa nu fie cineva in stare sa ma minta ca lumea si manelele; ciorile si blondele tute. Cu ce ma laud: cu nimic, sunt o stare de fapt :D Ce ma plictiseste: aproximativ orice. Ce ma scoate din sarite: sa mi se impuna, reprosurile, crizele de muieri isterice, vorbitul prea tare, sculatul brusc din somn, sa mi se umble in lucruri, sa mi se tina contul la:bani, timp, chef, sa mi se repete de jdemii de ori acelasi lucru in speranta ca ma voi lasa convinsa si muuulte altele. Cum sunt? usor de scos din sarite. Ce am in suflet: spatii nedefragmentate. Ce consider ca am nevoie: sa fiu luata exact asa cum sunt. Ce nu trebuie sa mi se faca: incercarea de a ma schimba. Ce nu trebuie sa imi ceri: TIMP si INCREDERE;

  Serchuieshte


  Impartzeala blogului

  Aaaah...

  Aboneaza-te la capodopere


  Vizitez...

  Statussus

  Musafiri:379.968
  Capodopere:377
  Bucati bagari in seama:2.285

  Mai vechi

  • Sah Eu mut o zi alba, El muta o zi neagra. Eu inaintez un vis, El mi-l ia la razboi. El imi ataca plamanii, Eu ma gandesc un an la spital, Fac o combinatie stralucita Si-i castig o zi neagra. El muta o nenorocire Si ma ameninta cu cancerul (Care merge deocamdata in forma de cruce) Dar eu ii pun in fata o carte Si-l silesc sa se retraga. Ii mai castig cateva piese, Dar,uite,jumatate din viata mea E scoasa pe margine. - O sa-ti dau sah si-ti pierzi optimismul, Imi spune el. - Nu-i nimic, glumesc eu, Fac rocada sentimentelor. In spatele meu sotia, copiii, Soarele, luna si ceilalti chibiti Tremura pentru orice miscare a mea. Eu imi aprind o tigara Si continui partida. Fără punctuatie - Care apropie oamenii, ai spus? Nu stiu - parca-as vrea să-ti ghicesc în talpa. - Poate în palma. - Eu nu ghicesc decât în talpa. - Ce semn de punctuatie? - Nimic, adica pune un numar. Ce numar porti la pantofi? - 36. - Foarte bine, 36 mă inspira. Oricum, e un numar cistigator - Imi place cum inchizi tu ochii. Atunci când inchid ochii, plutesc. Adiacente Adiacentele la ce-am de spus Erau acolo si acuma nu-s, Ia-le de unde nu-s, adiacente, Căci nici în gusile fosforescente Nu mai gasesti nimic de luat, de pus. Visul mi-e plin de oarba cutezanta Cu care musca greul din distanta, Greul pamintului, pe sub pământ. Si tot aduna rime si aluzii Ca intimplarile la coltul buzii, Fumind tigara si-afumind un gând.
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare